Saturday, November 5, 2011

Gezdiğim Sergilerden Kısa Kısa Notlar...

Evimize yakın yerlerde resim galerileri olduğu için kendimi şanslı hissediyorum. Ne kadar çok sergi dolaşırsam, o kadar çok nefes alıyorum. Geçenlerde üç farklı sergi dolaştım. Büyük bir olasılıkla sergilere bir kaç kez daha gideceğim.Belki ilginizi çeker diye, kısa kısa notlar... daha sonra detaylı yazıcam.


Türk Amerikan Derneği'nde Grup Resim Sergisi: "KYBELE" 13 Kasım 2011 tarihine kadar gezilebilir. Sanatçılar: Özdemir Yemenicioğlu, Hale Sontaş, Yasemin Lümalı, Aslı Kutluay.
http://www.taa-ankara.org.tr/aylik-programlar.php




Siyah Beyaz Sanat Galerisi'nde Mithat Şen'in "Ayna Tersi" sergisi 30 Kasım 2011 tarihine kadar gezilebilir.  http://www.galerisiyahbeyaz.com

Ankara'da Küba Kültür Günleri çerçevesinde, Türk fotoğrafçı Yavuz Alatan’ın "La Casa De Arte Galleria" isimli fotoğraf sergini Pekkan Kültür ve Sanat Merkezi 25 Kasım'a  kadar gezilebilir. Alatan, Küba purosuna özgü yerleri ve simaları sergilemek üzere Habanos gibi tam Küba’ya özgü bir ürün üzerinde yoğunlaşmış ve insanoğlunun puro ile kendini nasıl bütünleştirdiğini anlık karelerde bizlere sunmuş. Sergiyi gezerken Yavuz Alatan ile ufacık sohbet etmek şansım oldu. Yaşamda kendi rotana uygun bir yol/patika seçtiğinde ve o yolu kendine göre de sentezleyip, tekrar çizdiğinde işte o zaman yaşam kutsallaşıyor.  Yavuz Altan'ın sergisini gezerken ve ilgili kitabını okurken bu şekilde hissettim.

No comments: